10 Aralık 2013

Protel -Toka Yelken Ekibi 2013 sezonu

Bir sezon sonu yazısı: Yeni Toka, yeni tekne, yeni sponsor, sakatlıklar, protestolar, iptaller,  direniş, eğlence ve tabi şampiyonluklar…


2010 da eski teknemizin satılmasından sonra 2011 ve 2012 sezonlarında bazılarımız farklı tekne ve ekiplerle yarışlara katıldık ama Toka’yı tekrar toplamak ve kendi teknemizle tekrar yarışmak isteği içimizi kemirdi durdu. Bir yanda başkalarının teknesinde yarışmanın rahatlığı (yarış bitsin, bağlan, hadi eyvallah, yemeğe içmeye…) diğer yandan kendi teknemize bakmanın hafif yorucu hazzı (her şeyi derle topla, yıka, netala, gir hortumun altına…).



Nasıl olur da kendi teknemizi tekrar yüzdürürüzün hesaplarını yaparken Protel yetişti imdadımıza, her işte gösterdikleri özeni, ciddi yaklaşımı ve cömertliği bizden de esirgemediler ve sponsor oldular Toka’ya. M.A.T. Tersanesi’nin de büyük özverisi ve desteği sonrasında bize takımı tekrar toplamak ve eski Toka ruhunu canlandırmak kalmıştı. Ekipteki birkaç küçük değişiklikle tekrar toplandı Toka. Yeni dümencimiz Levent katıldı aramıza. Uzun toplantılar, tartışmalar, ekipman ve yelken seçimleri, branding çalışmaları, kıyafet tasarımları epey uzun ama keyifli bir süreç oluşturdu. Bu süreçte yardımlarını bizden esirgemeyen, sponsorluk çalışmalarında bize destek olan eski ekip üyemiz Tolga Serim’e, Protel in desteğiyle grafik tasarımlarımızı yapan Emre Senan’ a, kıyafet konusunda bin türlü nazımızı çeken  Hasan Sel’e, Sportworks ten Taner Halaçoğlu’na, Lark International’dan Ayça Balkır ve Cangül Dinçer’e, yelkenlerimizin tasarım ve imalatını yöneten Quantum Sails’ten Kaan İş’e ve tabi ki tüm Protel ailesine ve Metin Arghan’a teşekkürlerimizi sunmak isteriz.

Sığacıktaki antrenmanlarla başladı sezon, sonra hemen ertesinde Türkiye’nin en çekişmeli serisi haline gelen Bodrum BAYK Kış Trofesi ile devam etti. Özlemişiz Bodrum’u, sadece 2008 de yarışmış ve efsanevi bir şekilde tüm yarışları birinci bitirerek şampiyon olmuştuk. Ama 2008 ten bugünlere yaşlar 5 puan daha artmış, serde olan gençlikle bedendeki hamlık kazananı belli olmayan bir yarışa girmişti. Önce Cem, Ağrı tırmanışı sırasında dizini sakatladı tam iyileşti derken omzunu çıkardı; sezon içinde Murat kasığından ameliyat oldu, Kos’ta cüzdanını kaybetti; Arda ayağını kırdı, sigarayı bıraktı; Rıdvan uzun süreli bir işe girdi; Ali baba olmaya yaklaştı; Levent belini sakatladı ve bilmem kaç kere bir şeylerini unuttu; Alp ve Levent’in saçları biraz daha azaldı ve Serdar bazı geceler rakı içmeden akşam yemeğinden kalktı.

Yine de Bodrum’u kazanabildik. Şaka bir yana bu sezon neredeyse hiçbir yarışta ideal kadro ve pozisyon dağılımı ile yarışamadık. Ekip sıkıntısı çektiğimiz günlerde bize destek veren Ayk Gurdikyan’a, Cihan Erkan’a, Deniz Güman’a, Fatih Aydemir’e, Haluk Çelikel’e, Levent Özyürük’e, Metin Arghan’a, Onur Ererdağ’a, Ömer Özeray’a teşekkürlerimizi bir kez de buradan sunmak isteriz. Ayrıca bu yıl BAYK Kış Trofesi'nin ilk yarışında kaybettiğimiz yelkenci dostumuz Burçin Hazarhun’ u da burada sevgiyle anmak isteriz.

Bodrum dan sonra İstanbul a çıktık, meşhur Bosphorus Cup ile başladık İstanbul ayağına. İlk günü birinci bitirmemiz sonrasında -Gezi direnişi sebebiyle- diğer yarışları yapılamayan seride Tayk’ın onayına karşın ödülümüzü vermedi sayın penguenseverler  (hoş verselerdi de kabul eder miydik ödülü, ilkeli medya kuruluşlarına sahip bu saygıdeğer holdingden bilemiyoruz). Zaten sonraki yarışlarını da protesto etme kararı aldık ve astık direniş bayrağımızı, çıktık Boğaz’a diğer yelkenci dostlarımızla (bu arada çok sevdiğimiz bir yarış olan Bosphorus Cup’a acaba önümüzdeki sene katılamayacak mıyız diye düşünürken mutlu haberi aldık, sponsorluktan çekilmiş yandaş holding).

2008 ve 2009 da iki kez üst üste kazandığımız Naviga yarışı da yapılamadı bu sene maalesef; Boğaz’da katıldığımız BAU Cup, yarış ortasında niye olduğunu anlayamadığımız bir şekilde abandone edildi. Tayk’ın Boğaziçi Kupası’ndaki şampiyonluğumuzla sonuçlandırdık bu seneki İstanbul seferimizi.

Ardından DEYH (mandar kim kaçırdıya gidince, nal topladık maalesef), Arkas - Milta Marina kupası (2.olduk) ve zevkli bir hafta sonrasında kazandığımız Marmaris Yarış Haftası ile noktaladık sezonu.

Yine çok eğlendik çok güldük bu sene, zaten bizim ekibi de birlikte tutan maya bu galiba.

M.A.T. 12'nin modifiye edilmiş hali olan M.A.T. 1245 model yeni teknemiz MATmazel bu sene harika yürüdü pek çok yarışta. Ekip, artık yaşlı ama hala istekli ve enerjikti her zamanki gibi. Bir sürü aksaklık ve eksiğe karşın katıldığımız 6 yarış/seriden 4 birincilik çıkardık (pek çoğu zorlu rakiplerle son ana dek verilen mücadele ve heyecan içinde geçen bu yarışların detaylarını blog’umuzda okuyabilirsiniz).

Daha sezon sonu yazısını tamamlamadan yeni sezonun hazırlıkları başladı bile. Bu sene Serdar ve Arda aramızda olamayacaklar, onların yerine Uluç ve Murat (2) ekibe katılıyor. Yeni sezon için bizi heyecanlandıran başka bir gelişme ise Türkiye pazarına yeni giren One Sails’ın ekibimize verdiği destek sonrası bizim için tasarlayıp imal edecekleri yeni yelkenlerimiz. Yine benzer bir yarış programı izleyeceğiz bu sene, şartlar oluşursa mutlaka bir iki yurtdışı yarışına katılmak istiyoruz ayrıca.

Önümüzdeki sezon için, asıl önemli olanın da bugüne dek süregeldiği üzere eğlenceli ve heyecanlı bir sezon geçirmek olduğunu unutmadan, hedefimizi söylemeye gerek bile yok tabi ki.

Yeni sezonda da bugüne dek bizleri takip eden ve destekleyen, blog ve sosyal medya sayfalarımızı binlerce kez ziyaret eden (gerçekten seyir defterimiz 2013 yılında yaklaşık 2250 kişi tarafından 8000 kez görüntülenmiş) siz sevgili dostlarımıza, ailelerimize ve sponsorumuza yeni başarılar getirme dileklerimizle selamlar, sevgiler ve çooook teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder