29 Eylül 2009

Toka'nın melekleri birincilik getirdi.

BAYK tarafından 26-27 Eylül'de Bodrum'da düzenlenen (kısa adı) "Maserati Marina Yatch Club Famous Cup" yarışına katıldık ve yine kazandık.

Ünlülerimiz:
"Famous Cup"ta en şanslı tekneydik; teknemize de iki sesli ünlü geldi: Neşe Erberk ve Sibel Tüzün. En havalı ekip bizimkiydi. Her ikisini de çok sevdik ve çok güzel vakit geçirdik. Ekipten mankenlik ve şarkıcılık sevdasında olanlar keşfedilir miyim acaba diye kendilerini göstermeye kalktılarsa da, diğer ekip elemanlarının nazik engellemeleriyle hemen bu sevdadan vaz geçtiler. Ayrılırken ünlülerimizin döktüğü yaşlarının sevinç göz yaşları olduğunu düşünmekle beraber, "oh be, bitti de kurtulduk" hissiyatıyla olduğundan da kuşkulanmıyor değiliz - hatta bütünüyle şüphedeyiz :)




Bu yarışta bizimle beraber daha az sesli ünlülerimiz de vardı üstelik. Birincisi "Seyir Defteri" çekilişini kazanan (ve büyük ihtimalle sonradan kayıt olduğuna pişman olan) Füsun Eriş (nam-ı diğer FusunE), ikincisi Rıdvan'ın eşi sevgili Ceren Balkır, ikibuçukuncusu Ceren'in halen karnında ikamet etmekte olan bebiş, üçüncüsü ise Ali'nin Datça Yatch Club'da tanıştığı (ve tahminimizce silah zoruyla gelmeye ikna ettiği) dünya tatlısı Patricia Willocq.

Tahmin edebileceğiniz üzere bu kadar güzelliği bir arada gören ekip, önce konsantrasyon bozukluğu yaşadı, sonra da dağılma noktasına geldi :)

Yarış ve Kupa:
Yarış öncesi bayram zamanı ekipten Arda, Tolga, Rıdvan, Ali ve Alp, Datça'da buluştuk. Datça'da mis gibi havada, sporumuz, denizimiz, yürüyüşlerimiz, alın yazısı oyunumuz eksik olmadan hoş bir tatil geçirdik. Böğürtlenlere düşmeye bağlı kan kaybı, aşırı arpa suyuna ve tek-i alaya bağlı geçici görme kaybı, aşırı yemeye bağlı  uzun süreli hareket zorluğu gibi çeşitli badireler atlattıktan sonra, Cuma sabahı feribotla Bodrum'a hareket ettik. Orada ekibin geri kalanıyla buluştuk. Cuma günü antrenmanımızı keyifli bir havada yaptık. Artık yarışlara hazırdık.

İlk gün 23 millik Bodrum - Kıstak Adası - Bodrum rotasında yarıştık. Hep önde götürdüğümüz yarışı ilk bitiren olduk ve birinciliği de aldık. İkinci gün 27 millik Bodrum - Çelebi Adası - Kargı Adası - Bodrum rotasındaydı yarış. Bu yarışı da kazandık. Bizler için yine nisbeten rahat yarışlar oldu. Sonuçta IRC1 sınıfında birincilik kupasını almaya hak kazandık.

Keşke her yarış "Famous Cup" gibi olsa diyerek, evlerimize doğru yola çıktık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder