3 Kasım 2009

20. Marmaris Yarış Haftasında da kupayı aldık...

MIYC tarafından düzenlenen 20. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası'na katılmaya, zaten geçen sene karar vermiştik - Marmaris yarışlarını pek seviyoruz açıkçası. Yarışlara bu sene 19 ülkeden 135 tekne katıldı. Üstelik gayet yarışçı bir ortam yakalandı - hem ekipler, hem tekneler bu sene gayet sıkıydı. Sonunda yüzü gülen taraf biz olduk ve geçen sene olduğu gibi, bu sene de IRC1 gurubunda kupayı elde etmeyi başardık.



Gidiş:
22 Ekim Perşembe akşamı, "bir kısım ekip" Bodrum'da buluştuk. Sibel'le aynı uçakta rastlaşınca (hani bizle Famous Cup'a katılan Sibel Tüzün), soluğu MYC'daki konserde aldık. Bu arada Rıdvan FB-bişey maçını izlemenin ve kazanmanın sevincini yaşadı. Sabah erkenden (artık nasıl kalkmayı başardıysak) alt yıkama ve şanzıman yağı değişimi gibi işleri halledip, Datça'ya doğru yollandık. Tabi beklenen sonuç, nereye döndüysek rüzgar da bizimle döndü ve kafadan esti. Akşama Ali'nin DYC (Datça Yatch Club) mekanındaydık doğal olarak - yumurtalı nefis kefal, hepimizi ihya etti. Cumartesi öğlen yola çıkıp, yine motor marifetiyle akşama Marmaris'e vardık. Yine balık yedik ve kocaman hesabı ödeyip, sonrasında Jack Sparrow'a takıldık (bundan sonra JS diye anılacaktır). Artık her akşam, bu mekanı ziyaret edecektik. Pazar günü tekne hazırlık işleriyle uğraşmaktan, antrenmana çıkamadık.








1. Gün:
Şiddetli yağmur ve dolu altında, 8-10 knot rüzgar ile üçgen rotada yarıştık. Sırılsıklam olmuştuk. Alexa X'e (Bulgar ekipli bir X-35) geçildik ve düzeltilmiş zamanda ikinci olduk. Akşamı yine JS.


2. Gün:
Yine 8-10 knot arası rüzgarla, üçgen rota yarışı yaptık. Bu arada ratingi yüksek dev yolcu gemisi ile kapışmamız pek ilginçti, yol istedik vermediler :) Yine "first finish" yaptık, yine bir X'e (bu sefer Bering, Rus ekipli X-41) geçildik ve ikinci olduk. Gerçi "ovarall"da birinciydik ama yine de "kontese ne oldu" tartışmaları almış yürümüştü. Akşamı yine JS.



3. Gün:
Düşük havada "inshore" yarışı vardı o gün. 45 millik rotada, az havada, başta Tolga olmak üzere bize yüzlerce kavança attıran Selim'i en içten duygularımızla anıyoruz. Yarış sonunda, A, J ve X'leri arkada bırakarak, hem "first finish" yapıp, hem de birinci gelerek rahatladık ve 13 saatin yorgunluğunu bir çırpıda unuttuk. Gece yarısı JS yerine çorbacıyı tercih ettik.


4. Gün:
Gezi tekneleri "inshore" yarışı sabah tamamlayınca, hakem komitesi bu günün yarışını iptal etti. Biz de günümüzü önemli işlere vakfetmeye karar verdik. Cem, Alp ve Pat'in çabalarıyla, jelkot tamiri sonucu kızımız cillop gibi oldu. Sonra ekip işleri, bütçe, yarış programı, biz kimiz, nereden geldik nereye gidiyoruz gibi konuların tartışıldığı klasik Toka toplantılarından birini yaptık ve her Toka toplantısı gibi gayet verimli geçti; hiçbir sonuca ulaşamadan dağıldık :) Akşam yine JS.

5. Gün:
Koy içinde, 10-15 knot arası rüzgarla, üçgen rota yarışı yaptık. Bering ile çok çekişmeli ve zevkli bir rekabetimiz oldu, taktik tramolalarla süslü "Match Race" havasında geçti. Herkes pür dikkat ve konsantre, "full trim"deydi. Haftanın en keyifli yarışı oldu. Bu yarışta da birinci geldik. Sonucu patlayan şampanya ile kutladık.

Sonuç:
4 yarışta, 2 ikincilik, 2 birincilik ile, IRC1 şampiyonu olmuştuk. Akşam kupa töreni pek güzeldi doğrusu - yenildi, içildi, eğlenildi ve kutlanıldı; "Congrulations" M.A.T. 12. Arda ise en güzel yaş günü hediyesini almış oldu :) Sonrası yine JS.

Dönüş:
Kızımız ile Cumartesi sabahı, Datça'ya doğru yola çıktık. Yorgunluktan bitap düşen ekip, zamanın çoğunu uyuyarak geçirdi yolda. Akşama Ali'nin DYC kapanışı vardı. FB-GS maçı için girilen iddia sonucu kazanılan/kaybedilen rakılar içildi. Pazar "off" gün ilan edildi. Bu satırların yazıldığı Salı akşamı ise kızımız M.A.T. 12, Bodrum'a yanaşmış bulunuyor.

Not: Fotoğraflar için Patricia Willocq ve Saner Gülsöken'e teşekkürler.

1 yorum:

  1. sevgili toka ekibi marmaris'de iyice yorulmuş olacak ki, sonrasında yarış anılarını uzun uzun yazacak hal kalmamış, haluki biz duyduklarımız dışında, okuyacaklarımızı da 4gözle bekliyoruduk. neyse ki cem'in iç açıcı fotosunu eksik etmemişsiniz:(
    sevgiler, se

    YanıtlaSil