9 Kasım 2014

Marmaris 4x4


Marmaris Yarış Haftasını 4 yarışta 4 birincilik ile kazandık. Üstelik Toka Yeklen Ekibi olarak 4. kere katıldık (2008, 2009, 2013 ve 2014 yıllarında), 4ünde de birinci olmayı başardık :)

Teknemiz Matmazel ile son yarışımız oldu, ama merak etmeyiniz, yeni teknemiz harıl harıl hazırlanıyor.

2 yıldır sponsorumuz olan Protel ile de ayrılma vakti geliyor. Başarılarımızda çok büyük katkısı olan Protel'e canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Bu keyifli haftayı, hem Cem, hem de Teoman'ın kaleminden aktararak bir yeniliğe daha imza atmaktan gururluyuz. Son olarak ise, sevgili Murat'ın veda yazısı var, gözyaşları ve tebessüm eşliğinde...




Cem'e göre Marmaris Teoman'a göre Marmaris
25. Marmaris Yarış Haftası bizim için sevinç ve burukluğun bir arada olduğu bir haftaydı. Dört yarışın dördünü de kazanarak IRC 1 kupasını aldık. Üstelik bunu başta Arkas olmak üzere çok güçlü rakiplerin olduğu bir seride başardık.

Ancak bu güzel haftanın ardından teknemize veda ediyoruz, yarış hayatımıza yeni teknemiz ile devam edeceğiz. Sponsorumuz Protel ve 2 arkadaşımızla da ayrılıyoruz, veda etmiyoruz, sıkça görüşeceğiz.

Ayrılan arkadaşlarımız: Murat, direk dibi görevini Serdar’a devredecek. Kendisi Alaska açıklarında bir petrol platformunda çalışacak, gerekçesi kafa dinlemek. Platformun esenliği açısından endişeliyim. Teoman, Tibet’te bir manastıra kapanacak, sıkılırsa (televizyon var demişler) yeni sezonda yine bizimle olacak.

Ekibin toplanması akşam saatlerini buldu. Murat yarış hayatında ilk kez en erken gelen oldu, kayıt işlerini halletti. Ali tekneyi akşamüzeri marinaya soktu. Hızlı bir boşaltma ve hazırlık operasyonu yaptık, yarışa hazırız.
Ekip her zaman olduğu gibi bir gece öncesinden toplandı. Ancak bu kez ve ilk defa antreman yapılmadı. Aslında yapılmasına da ihtimal yoktu zira öğleden sonra başlayan yağmurla birlikte rüzgar da etkisiz hale gelmişti.

1 aylık ara ve yarışmamanın verdiği gevşekliğin ve bu arada yapılan tatillerin bazı takım mensuplarının göbek ve karaciğer üstü bölgelere etkisi olduğunu gözlemlendi.

İlk geceyi hafif alkol ve erken yatma ile atlatan ekip yarış sabahı zamanında ve oldukça dinç bir halde toplandı.

1. Gün:

İşlerin sıkışıklığı nedeniyle Alp ilk iki yarışta bizimle olamayacak, yerine sevgili Yasemin koştu. Ana yelkende yakın mesafeden Levent’e maruz kalacağı için kendisine acıyarak bakıyoruz. Yiğit de ilk iki gün işler nedeniyle gelemiyor, Recep onun yerine bakacak.

Ekibin havası iyi, son derece arzulu ve odaklanmış durumdayız. O kadar ki Murat’ı uyandırmadan tramola bile atmaya başladık. Hava geleneğin aksine stabil 10 knot civarında esiyor, güzel bir yarış yaptırıyor, kazanıyoruz.
Koy içi şamandıra yarışı olacaktı ve yarış 1 üçgen ve 1,5 sosisten oluşuyordu.

Alp’in yeni teknenin üretimiyle ilgili yoğunluğu sebebiyle yerine Yasemin, Yiğit’in belediye ile olan flörtü sebebiyle yerine Recep görev alacaktı.

Hava şartları Matmazel için ideal görünüyordu ki Levent bu tekne-tasarım-rüzgar tartışmasını çok ileri bir boyuta taşıyacağının sinyallerini verdi.

Olumlu hava şartlarına takımın yarışma hevesi de eklenince son derece keyifli bir yarış sonunda Matmazel düzeltilmiş zamanda yarışı birinci olarak tamamlayarak haftaya iyi bir başlangıç yaptı.

2. Gün:

Start körfezin dışında, Sarıgerme’ye gidilip dönülecek. Hava yok gibi. Start sonrası yaklaşık iki saat içerisinde 500 m kadar yol alıyoruz, hızımız baş döndürücü ! Bir süre geri de gidiyoruz.

Rüzgarın tazeleyeceğini düşündüğümüz Güney yönünü tercih ediyoruz, tahmin gerçekleşmezse yarışı sonuncu bitirebiliriz. Neyse ki korkulan olmadı, düşük ama istikrarlı bir havada şamandıraya ulaşıyoruz.

Önümüzde dönmüş olan 5-6 tekne var. Dönüş yolu mücadelemiz bunları geçmek, orsa seyrimize güveniyoruz.
Hava kararmadan hemen önce bitiriyoruz, en zor yarışı kazandık.

Güzel bir akşam yemeği ile ekip şenleniyor.
İkinci gün yarışı coğrafi rota idi.

Pupa startıyla bu seneki geleneği bozmadan iyi start alan Matmazel, filonun aksine batıya yöneldi.

Ancak Marmaris yine sürprizini yaptı ve bir anda rüzgar kesildi.

Levent avantajlı çıkma ve doğru yöne karar vermiş olmanın verdiği heyecan ve gururun ardından havanın düşmesiyle büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak tarihi söylemini yaptı “ Abi ya, bu tekne sıfır havada gitmiyor”.

İki saate yakın beklemenin ardından rüzgar yönünü değiştirerek tekrar hafiften esmeye başladı. Bizden daha avantajlı bölgede rüzgarı alan birkaç tekne bir anda zor görünür hale geldi.

Sürekli değişen havayla, flok ve asimetrik kombinasyonlarıyla gitmeye çalışırken ve umutlarımız iyice azalırken istikrarlı esmeye başlayan hava ile Baba Adası önü dönüş şamandırasına birkaç tekne hariç tüm filonun önünde girmeyi başardık.

15 mil süren tüm dönüş yolu orsa seyrindeydi ve doğru taktik, yerinde tramolalar Ali, Rıdvan ve Levent’in yüksek konsantrasyonu sayesinde farkı kapatarak finiş yaptık ve düzeltilmiş zamanda günün galibi Matmazel oldu.

3. Gün:

Klasik Marmaris, hava yok, beklemeyle geçen birkaç saat ve anons "bugün başka yarış yapılmayacaktır".

Alp bugüne güç bela yetiştiği için çok mutlu.
Üçüncü gün yarışı yine koy içi şamandıra yarışı olacaktı.

Ancak rüzgarsız geçen 4 saat sonunda komite yarışı iptal etti ve bu sayede ekipçe muhteşem bir ocakbaşı yemeği yedik.

4. Gün:

Haftanın en kuvvetli havası, 10-12 knot, güven verici.

Güzel start, güzel yarış ve yine kazanıyoruz.

Ekip çok güzel çalışıyor, yalnızca bir ara Murat’ın yüzündeki salatalık dilimlerinden birini düşürdük.
Dördüncü gün yine koy içi şamandıra yarışı vardı. Alp ve Yiğit de teknede görev yerlerini almışlardı.

Tekne sıfır havada gitmese de 10-12 knotlarda gayet iyi gitti ve neredeyse hatasız yarışan ekibin bu performansıyla günün galibi yine Matmazel oldu.

5. Gün:

Dünkü kadar olmasa da güzel hava. Sponsorumuz Metin Bey de bu yarışta bizimle.

Ekibin keyfi yerinde, iyi puan toplamış olmanın verdiği rahatlık var ancak gevşemiyoruz.

Bir ara geriye düşüyoruz ancak Murat dümeni alıp durumu düzeltiyor. Bu sayede bu yarışı da kazanıyoruz.
Beşinci ve son gün yarış planlandığı gibi yine koy içi şamandıra yarışıydı.

Yarış, hakem komitesinin , rüzgarın istikrara kavuşması için verdiği ertelemenin ardından mükemmel hava şartları ile başladı.
Önceki tatsız tecrübelerin verdiği bilinçle ekip yüksek konsantrasyon ile yarışa başladı.

İlk üçgen ve sosisin ilk pupa ayağında, galibiyetin geldiğini anlayan Levent bu yılki yarış takvimi boyunca bir ilki yaptı ve dümeni bıraktı. İki senedir Matmazel’in sponsoru olan Protel’in yönetim kurulu başkanı Metin bey de bu yarışta takımlaydı ve Levent’ten boşalan dümeni ustalıkla tuttu.

Finişe giden son orsa seyrinde Rıdvan, Uluç ve Murat da dümen tutarak yeni sezonlardaki hedeflerinin dümenci olmak olduğunun sinyallerini verdiler.

Son...:

Dört dörtlük bir hafta oldu.

Kayıt esnasında alınan sosyal etkinliklere zorla katılım ücreti konusunda bu sene sorun yaratmamak kararı vermiştik. Ancak bu konu pek çok ekibin sıkıntısı ve bu şekilde devam edemeyeceği de aşikar. Seneye bu konuda sıkıntı yaratmayı arzu ediyoruz.

Yerimize bağlanıyor ve tekneyi yolculuğa hazır hale getiriyoruz. Başarılı iki sene geçirdik, zamanın akış hızına bazen inanamıyorum. Ekip tekneyle vedalaşıyor, bu konu en çok Rıdvan’ı zorladı. Kendisini tekneyle birlikte yeni sahibine satmaya karar veriyoruz.

Emeği geçen, destek veren, herkese, rakiplere ve yarışları düzenleyenlere, binlerce teşekkür.

Dolu dolu zaman geçirdik, sıkı dostluklar kurduk. Yılın 70 günü denizin üzerinde idik, her zaman toz pembe değildi ama hepsine değer.
Bu son orsa seyrinin başka bir anlamı daha vardı. Toka Yelken Ekibinin Matmazel ile yaptığı son seyirdi. Buruk ama bir o kadar da eğlenceli geçen son millerden sonra finişe giren Matmazel günü ve haftayı birincilikle kapadı.
Marmaris yarış haftasıyla bu sezon yarışları sona erdi.

Yeni tekne ile yeni sezonu karşılamaya hazırlanan Toka Yelken Ekibi’nde Murat ve Teoman artık yarışmayacak.

Ekibi gençleştirme yoluna giden Toka bu iki ihtiyarın yerine geçecek zeki, çevik ve ahlaklı yarışçılar ile yeni sezona her zamankinden iddialı girecek.

Bayk Kış Trofesi ile başlayacak yeni sezonda tekrar görüşmek dileğiyle.......

Murat'tan Veda :(

Sanırım bir veda yazısı olduğu için başlaması da yazması da zor oluyor bu sefer. Son iki yılımın keyifli ve heyecanlı geçmesini sağlayan Matmazel-Toka Yelken-Protel ailesine veda ediyorum. Start aninin heyecanından, rüzgarsız bekleyişlerin sakinliğine, yağmurlu fırtınalı seyirlerden, bazen gergin ama çokça neşeli gecen yarış anlarına, uzun güzel yemeklerden alkol yoğun diyetlere, ortaokul ergeni kıvamındaki bitmeyen geyiklerimize özleyeceğim çokça şey olacak. Hele bitiş yarışı Marmaris'te olduğu gibi çok güzel rüzgar ve havada ve 4'te 4 birincilikle olunca, kazanmanın ve iyi yarışmanın verdiği keyifle beraber burukluk hissetmemek de mümkün olmuyor sanki. Tek tesellim Cem'in her gecen gün bensiz de ayakları üzerinde durabileceğini görmüş olmak. İki sene bizi maceradan maceraya taşıyan sevgili Matmazel'e, tekneye ayak bastığım ilk günden beri arkadaşlıklarını eksik etmeyerek ekibin bir parçası olduğumu hissetmemi sağlayan sevgili ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Dört gözle 2015'te başarılarını alkışlamayı bekliyorum.

- Yine mi birincilik kupası ? -

- MATmazel'e veda -



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder