19 Eylül 2014

Cup'ışmadan 3.lükle ayrıldık :/

Alvimedica Cup'ışalım mı yarışında 3. olduk. Bu sene Boğaz bize uğursuz geldi, hep orada kaçırdık birincilikleri. Son yarıştaki first-finish tesellimiz oldu. Yarışı aktarması için söz Murat'ta:

Gene bir yarış öncesi yurdun dört bir yanından toplanma zamanı gelmişti. Ankara’dan Uluç ve Teoman, İzmir’den Alp, Cem ve Serdar, İstanbul’dan Levent, Rıdvan ve ben, Datça’dan Ali, Bodrum’dan Yiğit. Ali 2 günlük yarış için, fedakarlık göstererek tekneyi İstanbul’a çıkarmıştı. Üstelik güzel teknemiz MATmazel, İstanbul’da kalmayıp yarışın devamında doğduğu sulara doğru geri yola çıkacaktı.

Amacımız Cuma öğleden sonra buluşup Arkas cup sonrası araya giren zamanı telafi etmek için kısa süreli bir antrenman yapmaktı. Ancak Ankara ekibinden saat 5’te gelen telefon, henüz Sapanca’da oldukları ve Fenerbahçe’mize 1 saat içinde ulaşmayı planladıkları yönündeydi. Hal böyle olunca eksik kadro ile yelken bastık ve batan güneşin de verdiği rehavetle düz koşulardan ibaret bir antrenman yaptık. Bütün hikaye de böyle başladı.



Yarışın ilk günü Boğaz parkurundaydı. Dolmabahçe’de verilecek startımızdan önce Extreme 40’ların devam eden yarışlarını seyretme fırsatını bulduk ve Cuma olduğu gibi yarış günü de balon basmamış olduk. İyi bir çıkışla akıntı burnuna kadar arzu ettiğimiz bir performansla yarışı sürdürdük. Akıntı burnundan sonra her zaman yaptığımızın aksine Avrupa yakasına geçmeyi tercih ettik ve ne yazık ki bir süre rüzgarsız kaldık. Beykoz’da şamandıra dönüşüne kadar da hala üst sıraları zorlama ümidimiz varken hem Cuma hem de yarış öncesi basmaya hiç yeltenmediğimiz balonumuz sekiz çıktı. Tüm çabalarımıza rağmen düzeltemediğimiz balonu indirip tekrar basmamız gerekti ki bu da bizim yarışın sonunda aldığımız 6.lığı perçinleyen bir gelişme oldu. Baş üstünü dövmeyen dizini dövermiş. Cem’in antrenman yapmamış olmamızdan duyduğu tedirginlikte haklı olduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak, Cumartesi daha çok sevdiğimiz şamandıra yarışlarının olması ve havanın da istediğimiz gibi esecek olması hala ilk 3’ü zorlayabileceğimiz yönünde motive olmamızı sağlıyordu. Pazar yarışı için cesaretimizi toplamak amacıyla akşam yediğimiz güzel bir yemeğin ardından yeterince içtik ve ardından dağıldık.

Sabah erken buluşma sonrasında teknenin bütün balonları ellenmiş bütün flokları gözden geçirilmiş ve teknenin her köşesi bilfiil kontrol edilmiş halde kısa bir antrenman sonrasında yarışa hazırdık. İlk şamandıra yarışını, yaşadığımız ufak tefek aksaklıklara ve şamandıraları bulmaya çalışıp bir miktar vakit kaybetmemize rağmen - muhtemelen diğer teknelerin de başına geldiği gibi - 2. olarak tamamladık. Bu yarışta Levent’in büyük hatası, Cem’i yarış sırasında takıma motivasyon verecek kişi olarak seçmesi oldu.

Son yarışta ise iyi yarışarak first finish vermemize rağmen Garanti Sailing’in arkasından ikinci olduk ve iki gün süren Alvimedica Cup’ı Garanti Sailing ve Alvimedica’nın arkasından 3. olarak tamamladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder