6 Ekim 2008

St. Tropez'den 9.lukla dönüyoruz.

M.A.T. 12 ve Toka Yelken Ekibi, 27 Eylül - 5 Ekim tarihlerinde St. Tropez'de gerçekleştirilen, dünyanın en önemli ve en prestijli yelken yarışlarından Les Voiles de Saint Tropez' de kendi klasmanında 9. oldu.


Uluslararası yelken dünyasının ünlü isimlerinin kullandığı 316 teknenin katıldığı Les Voiles de Saint-Tropez, Tradition, Wally, Modern ve Spirit of Tradition olmak üzere 4 kategoride düzenlendi. M.A.T. 12, Modern kategorisinde, IRC-B sınıfında yarışan ve aralarında Swan Firma’sının İtalyan sahibi Ferragamo Leonardo ve teknesi Cuordileone/Swan 42, M.A.T. 12 tasarımcısı Mark Mills tarafından çizilmiş bir başka 12 metre yarış yelkenlisi olan Ngoni ve kısa süre önce Copa del Rey yarışını kazanmış ekibi, yarışa katılmak için ABD’den gelen New York Yacht Club üyesi Daring/Swan 42 ve Interlodge/Swan 42 gibi çok iddialı 42 teknenin bulunduğu grupta 9.'luk elde etti.

1987 Amerika Kupası'nın "defender"i altın renkli Kookaburra gibi yelken dünyasının en değerli teknelerinin ve Paul Cayard, Ernesto Bertarelli (Amerika Kupası galibi Alinghi'nin sahibi) gibi dünyaca meşhur yelkencilerin yarıştığı Les Voiles de Saint-Tropez' de ilk kez bir Türk teknesi bu nefes kesen mücadelede büyük bir performans gösterdi.

< Rıdvan'ın günlüğü. >

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder