22 Mayıs 2013

BAYK 2013 6. Ayak

BAYK 2013 Kış Trofesi 6. Ayağını da birincilikle tamamlıyoruz. Söz yine ve yeniden Cem'de:




Diz operasyonu ve doktorlarda geçen üç haftanın ardından güzel bir yarış hafta sonu için Bodrum'dayız. Diz eskisi gibi olmasa da en azından ayakta tutuyor. Güzel bir havada klasik Cuma antrenmanımıza başlıyoruz. Yüzme ile karışık sualtı temizliği, güverte donanımının elden geçirilmesi işlerinden sonra yelkenleri basıp Karaada Boğazı'nda ileri geri yapıyoruz. Hızımız güzel, manevralar da iyi oluyor, keyifler gıcır.

Flok toplanmasına yardım edeyim düşüncesiyle ön güverteye yürürken (EN: bütün uyarılara rağmen!) açık olan hatchten içeri düşüyorum. Dizi kollayayım derken omuz da çıkıyor. Nefis bir duygu, tavsiye ederim. Süratle marinaya yollanıyoruz, mazot iskelesine yanaşıp ambulansa aktarma! Ayberk, Tolga, bizim ekip ve yardımcı olan bir sürü kişiye çok teşekkürler.

Cumartesi günkü coğrafi rotalı yarışı kıyıdan seyretmek durumunda kalıyorum. Pazar günü iki adet şamandıra yarışı yapılacak, buna katılmamak olmaz. Teknemizin sponsora ayrılmış olan en şerefli yerinden yarışları izliyorum, çok güzel, omuz numarasına devam etmeli. İki yarışta da iyi dereceler alıp rakiplerimizle puan farkını açıyoruz.

Haftayı birincilikle kapatıyoruz :)

Ertesi gün Fransa'ya uçacağız ve Mat 1010 ile "Semaine de Porquerolles" yarış haftasına katılacağız (katılacaklar :(), bu ayrı bir hikaye.

Bu ayakta bir de protesto maceramız oldu; rakiplerimizden biri tarafından ölçü protestosuna maruz kaldık. Ölçümler titizlikle yeniden yapıldı ve bizim lehimize sonuçlandı, hatta handikap puanımız düştü :)

Bu konu ile ilgili bilgi almak isteyen, merak eden herkes yayınladığımız teknik yazıya göz atabilir.

7. ayakta görüşmek üzere, heyecan dorukta...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder