19 Nisan 2015

Direct Effect (direk etkisi !)

Direğin trimini uzmanına yaptırmaktan vazgeçip ekip tarafından halletmeye başladığımızdan beri iyi dereceler alıyoruz.

4. ayakta trimin ardından ilk yarışta 1. olmuştuk. Bu ayakta da 2 birincilik alarak isabetli karar verdiğimizi anlamış olduk.



Perşembe:
Bitmek bilmeyen teknik eksikleri tamamlamaya kararlı bir şekilde Rıdvan ve Serdar ile birlikte Bodrum'a doğru yola çıkıyoruz. Ali de Datça’dan gelince kare as tamamlanıyor. Rıdvan elektroniklere, ben de direğe girişeceğiz. Ali, load cell ve gösterge braketine ilişkin işleri üstlendi. Serdar ihtiyacı olana destek verecek. Hava raporu fırtına eseceği şeklinde idi ancak bize direğin tepesinde uzun süre iş yapacak imkanı tanıdı. Gün keyifli ve verimli geçti. Tekne kalabalık olduğunda bu derece verimli iş yapamıyoruz.

Cuma:
Teknede curcuna hakim oluncaya kadar yarim gün vaktimiz var. Dünden kalan ufak tefeği tamamlıyoruz. Ekip yemekte tamamlanıyor ancak hava antrenman yapmaya izin vermeyecek kadar kuvvetli. Aksam komşu teknenin ekibi ile keyifli bir yemek yedik. Yemeğin ana konusunu kuzular oluşturdu.

Cumartesi:
Fırtına devam, limanda beklemedeyiz. 13:00 te yarış yapılmayacaktır anonsu geliyor. Mevsimin tadını çıkarmak üzere Bodrum dışında bir kir lokantasına gidiyoruz. Sezonun en keyifli günlerinden biri oldu. Bu yelken işinden ufak ufak sıyrılmak lazım :)

Pazar:
Hava sert ancak yarış yapılacak. Kısa bir beklemenin ardından komite çağrısını yapıyor. İlk yarış epeyce sert koşullarda başlıyor. Üç tur -offset'li- sosis rota. İlk orsa ayağında durumu biraz umutsuz görsem de şamandıra başında rakipler ile buluşuyoruz. Pupa ayakları bu havada gayet hızlı ve heyecanlı oluyor.

İlk yarışta yapmadığımız hata kalmadı, buna rağmen kazandık! Balonu indirirken floğun her iki tarafını kullanmak suretiyle yelkene yeni bir anlam kazandırdık :)

İkinci yarışta hava bir parça düştü ancak sert esmeye devam ediyor. Yine iyi yarışmadık ama bu yarışı da kazandık. Teknenin pupa seyirde kazandığı ivme yarışın kaderini değiştirebiliyor. Sert bir sağanak ile ciddi mesafe ve sürat kazanıyoruz. Bugün yapılan iki yarıştan da çok zevk aldık, sert havayı seviyoruz.

Bu haftanın sonunda ilk üç teknenin trofe puanları birbirine çok yaklaştı. Anlaşılan heyecan son ana kadar sürecek.

6. ayakta görüşmek üzere..., yazısını sürpriz bir arkadaşımız yazacak. Sürekli ayni üslup ile sizleri sıkmak istemiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder